Meselovagok - kultúrális vetélkedő a Kondor Béla Művelődési Házban

2015.05.15 11:38

Ebben az  esztendőben ismét nagy izgalommal készültek a Darusos-diákok a Kondor Béla Művelődési Házban szervezett kultúrális  vetélkedőre. Május 6-án egésznap tartott a Meselovagok Tornája, ahol verssel-, prózával és érdekes színi előadásokkal szórakoztatták a közönséget a fellépő versenyzők. Pándról is érkeztek gyerekek és színvonalas előadással képviselték iskolájukat.

A délelőtti órákban a kicsik csillogtatták meg tudásukat, majd a felső tagozatosok következtek. A középiskolai diákok érdekes árnyjátékkal lepték meg a nézőket.
A Darus Utcai Magyar-Német Két-tannyelvű Általános Iskola tanulói közül Losó Natália (3. oszt.) versmondásban 2. helyezést ért el Petőfi Sándor -,  Daróczi Dorottya (7.oszt.)  pedig egy Tóth Árpád verssel szerzett örömet a hallgatóságnak. Natália egy népdalcsokorral is megpróbálkozott, amivel bebizonyította,hogy tiszta énekével és finom előadásmódjával a zenében is járatos.
Dóri és Natália is különdíjban részesültek.
Ugyancsak a harmadikosok csapatában indult Csönge Lili és Nagy Laura a Szivárvány tánccsoport színeiben, ahol egy  akrobatikus rock -and -roll számot mutattak be nagy sikerrel. (2.helyezés).
A negyedikes táncosok modern tánccal, saját, ötletes koreográfiájukkal léptek színpadra.   Produkciójukkal első helyezést értek el.

A fellépések közötti szünetben  rajzversenyen indulhattak kicsik és nagyok egyaránt, ahol ugyancsak a harmadikos Darusos diákok büszkélkedtek az első hellyel ( Csönge Lili, Gyárfás Fanni, Maródi Dzsenifer és Nagy Laura).
A rendezvény elérte célját, a gyerekek elégedettek voltak és sikerélménnyel távozhattak . A szervezők munkájáért köszönettel tartozunk.
Gyeőryné Hartner Klára