A 16. sikeres konferencia...

2013.11.12 14:49

Mitől sikeres egy konferencia? A válasz nagyon egyszerű: egy konferencia akkor sikeres, ha a résztvevőknek választ ad az őket érdeklő és foglalkoztató kérdésekre.
És kinek ne lennének időnként gondjai gyermeke nevelésével vagy családja összetartásával?
Nos, e kérdéseket érintette a XVIII. kerületi Pedagógia Szakszolgálat (teljes nevén: Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Budapesti XVIII. Kerületi Tagintézménye) által november 6-án szülőknek, gyermekekkel foglalkozó szakembereknek a család témakörében szervezett ingyenes konferenciája.
 

A Kondor Béla Közösségi Házban rendezett egynapos konferencia a Csernyus család kamarazenekarának előadásával kezdődött.
A konferencia fővédnöke, Hományi Tamás Márton úr a Budapesti XVIII. Tankerület tankerületi igazgatója megnyitójában hangsúlyozta, hogy a család témaköre mennyire közel áll hozzá.
Három előadást neves, szakmájukban jegyzett szakemberek tartottak.
Az első előadást Dr. Gunda András egyetemi adjunktus a Semmelweis Egyetem Testnevelési Kar, a gyógytestnevelő tanár szak tantárgy és
iskolateremtő szakvezetője, a Gyógytestnevelés és Gyermekekért Egyesület elnöke tartotta a mozgás fontosságáról.
A következő előadó Dr. Gyarmathy Éva pszichológus, tudományos főmunkatárs a tehetség azonosításának kérdéseiről tájékoztatta a hallgatóságot.
A harmadik előadó Dr. Páli Judit pszichológus, klinikai neuropszichológus és pedagógiai szakpszichológus, közoktatási szakértő, a Pozitív Egyesület Pszichológiai Szekciójának vezetője a család tagjai közötti bizalom, az együtt töltött idő minőségéről tartott előadást.
Az előadók közül nem hiányoztak a a XVIII. kerületi Pedagógia Szakszolgálat gyakorló logopédusai sem.
Ácsné Gergely Katalin előadásának címe a Családban mozdul a szó volt. Ez az előadás, illetve annak képi anyaga (prezentáció formájában) oldalunkon elérhető.
Karayné Pavalacs Zsuzsa A beszéd megszületése című előadása komoly segítség lehet a kisgyermeket váró vagy családot alapítani szándékozó pároknak is. Az előadás anyaga oldalunkról szintén elérhető a prezi.com - oldalon.
Túriné Jámbor Rita családjával együtt közösen zenéltek, majd a zene fontosságáról beszélt, mint az egyik családösszetartó erőről.

A konferencia szervezője, a XVIII. kerületi Pedagógia Szakszolgálat ezúton is köszöni minden előadójának a tartalmas és hasznos prezentációt.
Ugyancsak köszönetét fejezi ki a konferencia résztvevőinek és meggyőződése, hogy a konferencián hallottakat úgy a szakmabeliek, mint szülők hasznosítani tudnak. Köszönet illeti Solti Imre urat, aki a konferenciát levezette.
További cikk a konferenciáról a bp18.hu honlapján.